«ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ το δίλλημα των ευρωεκλογών»

Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα και τονίζει πως «η κυρία Μέρκελ

έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενό της στην Ελλάδα», αναφερόμενος στον έλληνα πρωθυπουργό.

Ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην Ε.Ε., αναφέροντας ότι πρόκειται για «Ευρώπη κάστρο της κ. Μέρκελ, που λειτουργεί ως χορηγός του ευρωσκεπτικισμού και της νεοναζιστικής απειλής».

Προσθέτει πως το δίλημμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα είναι ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Μέρκελ: «Όποιος πιστεύει ότι η καγκελάριος έχει κάνει ορθές επιλογές κατά τη διάρκεια της κρίσης μπορεί να ψηφίσει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. Όποιος πιστεύει ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική θα συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική απάτη των στημένων εξόδων στις αγορές μπορεί να στηρίξει τον κ. Σαμαρά και τους προστάτες του. Οι υπόλοιποι έχουν μόνο μία επιλογή που είναι πραγματικά αντισυστημική και ριζοσπαστική. ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη».

»Σήμερα η Ευρώπη της κ. Μέρκελ δεν εμπλέκεται απλά στη δίνη της κρίσης, είναι η δημιουργός και επιταχυντής της κρίσης. Το «επ’ ωφελεία των λαών» έχει αντικατασταθεί με το «επ’ ωφελεία των αγορών». Το κοινό νόμισμα από εργαλείο της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετατράπηκε σε όχημα της γερμανικής ηγεμονίας» υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας.

* Αναλυτικά το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη σελ. 3 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα