Σύντομα γεννητούρια για την πρώτη γυναίκα που της μεταμοσχεύθηκε μήτρα

Έγκυος είναι η 22χρονη Τουρκάλα, που πριν από δύο χρόνια έγινε η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δωρήτρια! «Τα προκαταρκτικά τεστ αυτών των δύο τελευταίων εβδομάδων είναι συμβατά με μια εγκυμοσύνη», αναφέρει ο καθηγητής Μουσταφά Ουνάλ, αρχίατρος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ακντενίζ στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας. Οι γιατροί κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία στη μήτρα της Ντεριά Σερτ πολλά από τα ωάριά της που είχαν προηγουμένως γονιμοποιηθεί τεχνητά με το σπέρμα του συζύγου της.

Υπενθυμίζεται

ότι η Τουρκάλα είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα, πρόβλημα που εμφανίζεται σε μία γυναίκα ανά 5.000. Είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία μεταμοσχεύεται μήτρα από πτωματικό δότη, όμως η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας είχε πραγματοποιηθεί το 2000 με μόσχευμα από ζωντανή δωρήτρια, κατέληξε όμως σε αποτυχία τρεις μήνες αργότερα.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι γιατροί η εγκυμοσύνη αυτή ενδέχεται να παρουσιάσει κινδύνους, τόσο για τη ζωή της ίδιας, όσο και του βρέφους, καθώς τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που λαμβάνει μπορούν να οδηγήσουν σε συγγενείς ανωμαλίες και πρόωρο τοκετό.

Η νεαρή γυναίκα προγραμματίζεται να γεννήσει με καισαρική δύο μήνες πριν από το φυσιολογικό τέλος της κύησης, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα