«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τις απολύσεις στο δημόσιο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο άφησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου». Απατώντας σε ερώτηση για τις απολύσεις επιόρκων δήλωσε ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

Για

το θέμα των τραπεζών σχολίασε ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου, ενώ «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα». Παράλληλα, λέει «όχι» στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, όμως συμπληρώνει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ο κ. Σαμαράς δίνει εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες τις καταθέσεις, ακόμη και σε αυτές που είναι άνω των 100.000 ευρώ.

«Όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει», σχολίασε για το θέμα του ανασχηματισμού, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα