«Συννεφιασμένη» Κυριακή

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.∆. αυτές τις ώρες βρίσκονται υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης. Την «συννεφιασμένη Κυριακή» της µεταπολίτευσης καλούνται να λάβουν µια από τις πιο ιστορικές αποφάσεις της ελληνικής ιστορίας. Το ελληνικό «δράµα» δεν έχει τελειωµό και πλέον η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόµι.

Η δραχµή και η έξοδος από την ευρωζώνη είναι µια προοπτική, η οποία δεν είναι εκτός πραγµατικότητας. Όλα πλέον είναι ανοιχτά, ενώ οι εταίροι µας δηλώνουν µε όλους τους τρόπους ότι δεν εµπιστεύονται το πολιτικό σύστηµα.

Φυσικά πρώτα απ’ όλους δεν εµπιστεύεται το πολιτικό σύστηµα ο ελληνικός λαός, ο οποίος φαίνεται ότι στις προσεχείς εκλογές θα φέρει τα πάνω κάτω, ισοπέδωνοντας ό, τι απέµεινε από το µεταπολιτευτικό οικοδόµηµα.

Το βάρος της ευθύνης είναι τεράστιο και όλες οι πολιτικές δυνάµεις οφείλουν να τεκµηριώσουν τις θέσεις τους. Οι επιλογές που η χώρα έχει µπροστά της είναι συγκεκριµένες και κανείς δεν έχει δικαίωµα να κρυφτεί από την ευθύνη του αυτή τη «συννεφιασµένη Κυριακή», που κρίνει την επόµενη δεκαετία.

N. Σ. Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα