Συνελήφθη ο Κων. Σακκάς για παραβίαση περιοριστικών όρων

Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς» Κωνσταντίνος Σακκάς, ο οποίος παρέβη τους περιοριστικούς όρους, που του είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούλιο, όταν το Συμβούλιο Εφετών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί, αντικαθιστώντας την προσωρινή κράτηση από αυστηρότατους περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο Κώστας Σακκάς ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού επί 31 μήνες. Κατηγορείται για συμμετοχή

στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου και από τις 17 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σημειωτέον, πως ο Σακκάς είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα