Συνεδριάζει σήμερα και αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Λίγες ώρες έπειτα από την επικύρωση της πρότασης του από το Εθνικό Συμβούλιο για εκλογή νέου προέδρου μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη διαδοχικά Πολιτικά Συμβούλια του Κινήματος.

Στη σημερινή σύσκεψη, που έχει προγραμματιστεί

για τις 15.30 αντικείμενο της σύσκεψης του θα είναι το πολυνομοσχέδιο και ιδιαίτερα ο τομέας της απασχόλησης και, στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συζήτηση του θέματος. Στη συνάντηση εκτός των μελών του ΠΣ θα είναι και οι εισηγητές του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και κάποιοι υπουργοί.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, εκ νέου, αύριο Τετάρτη, την ίδια ώρα στις 15.30 (άλλωστε ο κ. Παπανδρέου στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου είχε μιλήσει για δύο τουλάχιστον συνεδριάσεις του την εβδομάδα) για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα τις προτάσεις που κατατέθηκαν, ώστε να καθοριστούν τα χρονοδιαγράμματα.

Αναλυτικά, θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη σύγκληση Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, τη νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία, τις εθνικές εκλογές και πως θα οδηγηθεί σε αυτές το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με ποια ηγεσία, ποιο πρόγραμμα, ποια ψηφοδέλτια, καθώς και τον προγραμματισμό του τακτικού Συνεδρίου μετά τις εθνικές εκλογές.

Τέλος, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται, ότι η εκλογή ηγεσίας θα γίνει από τη βάση του Κινήματος, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα