Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Εκεί που τα πράγματα έδειχναν να οδεύουν προς λύση στα ΑΕΙ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας μέχρι να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) , απορρίπτοντας σαφώς και ευθέως τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, κάνοντας λόγο για «τακτική του διαίρει και βασίλευε».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

συνεδρίασαν σήμερα και τοποθετήθηκαν αρνητικά στις προτάσεις του κ. Αρβανιτόπουλου αναφορικά με την διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

«Μας κοροϊδεύει ο υπουργός; Μας λέει να ξεχάσουμε ότι 500 από μας θα φύγουν και να γυρίσουμε πίσω μπας και διαπραγματευτούμε ποιοι θα φύγουν;» διερωτούνται και αναφέρουν: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός επιχειρεί, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο, να μας σπάσει».

Χαρακτηρίζουν μάλιστα «προσφιλή» τη συγκεκριμένη τακτική κατά τη διάρκεια των 11 εβδομάδων απεργίας ενάντια στις απολύσεις.

Πρώτα, μας διαχωρίζει σε εξαιρούμενους και μη, μετά σε διαθέσιμους και καταργούμενους, στη συνέχεια σε απογραφέντες και μη, τώρα σε μετακινούμενους και απολυόμενους, αύριο, σε δήθεν εξελισσόμενους σε ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ και χαμένους, κ.α.», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, η απάντηση που δίνουν στον υπουργό Παιδείας είναι «απεργία διαρκείας μέχρι να αποσυρθεί η ΚΥΑ, η εφαρμογή της οποίας συνεπάγεται πλήρη κατάρρευση των λειτουργιών του ιδρύματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα