Ρόδος: Απανωτά τα «χτυπήματα» της κακοκαιρίας

Ταλαιπωρία και κίνδυνος δίχως τέλος για τους Ροδίτες, καθώς το νησί των ιπποτών πλήττεται από την Παρασκευή από σφοδρό κύμα πρωτοφανούς κακοκαιρίας που ως γνωστόν οδήγησε στο θάνατο ήδη 3 συνανθρώπους μας, ενώ αγνοείται ακόμη ένας.

Νέες πλημμύρες σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί, πριν οι κάτοικοι προλάβουν να συνέλθουν. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε

η επέμβαση σωστικών συνεργείων του Πυροσβεστικού Σώματος για να τους διασώσουν.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στο δρόμο Ρόδου - Καλλιθέας, όπου ακινητοποιήθηκαν οχήματα, τους οδηγούς των οποίων απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες.

Συνεχείς αλλά μικρής διάρκειας ήταν οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στις 30 οικογένειες που διαμένουν στο νησί της Ψερίμου, το οποίο οι Αρχές θα ζητήσουν αύριο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βροχή στην Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα