Συνεχίζονται οι παραιτήσεις γενικών γραμματέων εν όψει εκλογών

Ούτε δυο μήνες δεν συμπλήρωσε στη θέση του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Άγγελος Τσιγκρής και παραιτήθηκε για να πολιτευτεί με τη ΝΔ στο νομό Αχαΐας.

Ο κ. Τσιγκρής στις 17 Οκτωβρίου ανέλαβε καθήκοντα καλύπτοντας το κενό της παραίτησης του Μαρίνου Σκανδάμη. Ο κ. Σκανδάμης επίσης παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, για να πολιτευτεί και αυτός με τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ

στο νομό Αχαΐας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή την παραίτηση Τσιγκρή δήλωσε: «Αποχωρεί από το υπουργείο ένας άξιος συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».

«Κύριε υπουργέ, με την παρούσα σάς υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές στο νομό Αχαΐας και για να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17η Δεκεμβρίου. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας», ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Τσιγκρής.

Keywords
Τυχαία Θέματα