Εκατόμβη νεκρών παιδιών μετά την επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο της Πεσαβάρ

Εκατόμβη νεκρών άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι Ταλιμπαν, που εισέβαλαν νωρίς το πρωί σε σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, με τραγικό απολογισμό 130 νεκρούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι παιδιά, ηλικίας 10-20 ετών.

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ένας ακόμη ένοπλος, ο έκτος, σκοτώθηκε μετά την πρωινή επίθεση και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που διεξάγει «τελειώνουν».

«Ο έκτος τρομοκράτης σκοτώθηκε. Οι

αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετήσει οι τρομοκράτες παρακωλύουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής επιχείρησης», ανέφερε ο Πακιστανός υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα μέσω Twitter. «Τελειώνουμε», πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την ιδιαίτερα αιματηρή αυτή επίθεση, ανέφεραν πως έστειλαν έξι ένοπλους, που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, να επιτεθούν σ’ αυτό το σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ.

Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι. Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Πάντως, δεν είναι ακόμη σαφές αν ορισμένα ή όλα τα παιδιά αυτά σκοτώθηκαν από τους ενόπλους ή κατά την προσπάθεια των Πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας να αποκτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ χαρακτήρισε τη σφαγή από τους Ταλιμπάν στην Πεσαβάρ «εθνική τραγωδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα