Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στο Χίθροου λόγω της κακοκαιρίας

Με δυσκολία πραγματοποιούνται οι αεροπορικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της κακοκαιρίας και της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης που πλήττει τη χώρα.

Το αεροδρόμιο του Χίθροου, παρά το γεγονός ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατ. λίρες για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των χιονοπτώσεων, φαίνεται να έχει παραλύσει, με χιλιάδες επιβάτες να κοιμούνται στους τερματικούς σταθμούς, όπως ακριβώς συνέβη και το 2010.

«Το 2010, ο αερολιμένας είχε κλείσει εντελώς. Στις μέρες μας, οι πίστες είναι ανοικτές», υποστήριξε η εκπρόσωπος του αερολιμένα, εξηγώντας ότι η αναστάτωση

στις πτήσεις οφείλεται αυτή τη φορά στην κακή ορατότητα.

Η κακοκαιρία έπληξε και τη σιδηροδρομική γραμμή των Eurostar στη Μάχγη. Τέσσερα δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν την Κυριακή, ενώ όσα πραγματοποιήθηκαν έγιναν με σημαντικές καθυστερήσεις λόγω των περιορισμών στην ταχύτητα.

Περίπου 260 πτήσεις - το 20% της κανονικής κυκλοφορίας – ακυρώθηκαν την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο ενώ για σήμερα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ματαιώνεται επιπλέον 10% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα