Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΑΠΘ

Σε κατάληψη βρίσκεται το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τα βίαια επεισόδια που έγιναν χθες εντός του χώρου του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο φύλακες και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. .

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι φοιτητές που πραγματοποιούν την κατάληψη, θα συνεδριάσουν μέσα στην ημέρα, για να καθορίσουν τη στάση τους. Πρόκειται για μια ομάδα 100 περίπου ατόμων που προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα που συνεδριάζει η σύγκλητος του

ΑΠΘ με αίτημα να είναι ανοιχτές για το κοινό οι συνεδριάσεις της και να παίρνει μέρος όποιος θέλει.

Μάλιστα από το Πανεπιστήμιο επικοινώνησαν με την αστυνομία, ζητώντας την παρέμβασή της. Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ και μετά από διαπραγματεύσεις, οι φοιτητές υποχώρησαν στο ισόγειο του κτιρίου και κλήθηκε κλειδαράς να απεγκλωβίσει καθηγητές και εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί στον 7ο, καθώς η κλειδαριά της πόρτας είχε καταστραφεί από τις προσπάθειες να ανοιχτεί με κτυπήματα από πυροσβεστήρες.

«Η ένταση των βίαιων γεγονότων κλιμακώνεται επικίνδυνα, χωρίς κανένα όριο. Χθες κινδύνευσαν ζωές, υπήρξαν τραυματισμοί. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος με αυτή την ομάδα, γιατί απλά δεν επιθυμεί κανέναν διάλογο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μόνον επειδή πείσθηκαν, ότι η αστυνομική επέμβαση ήταν προ των πυλών» δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Λαόπουλος.

Από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Συγκλήτου απουσίαζε, λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού, ο πρύτανης Περικλής Μήτκας, ο οποίος επέστρεψε σήμερα, Παρασκευή, οπότε και αναμένονται συσκέψεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων του ΑΠΘ, για να εξεταστεί η κατάσταση και να αποφασισθεί τι μέτρα θα ληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα