Συναντήθηκαν Μπερσάνι - Μπερλουσκόνι για το θέμα του Προέδρου

Συναντήθηκαν την Τρίτη οι ηγέτες της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς στην Ιταλία, κ.κ. Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι, για να συζητήσουν επί της εκλογής του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του κ. Ναπολιτάνο, η θητεία του οποίου λήγει στις 15 Μαΐου, ξεκινά στις 18 Απριλίου.

«Ήταν μία καλή συνάντηση, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ενρίκο Λέτα, δεύτερος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, πυρήνα της κεντροαριστερής συμμαχίας,

τονίζοντας ότι η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και όχι οποιοδήποτε σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης.

«Ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια ξεκάθαρη άποψη για το ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή του επόμενου προέδρου, στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία σε μια πρώτη λίστα ονομάτων και τελικά σε ένα και μόνο πρόσωπο το οποίο θα μπορέσει να ενώσει τη χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Λέτα.

Ο κ. Λέτα πρόσθεσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες διαβουλεύσεις τόσο με το Λαό της Ελευθερίας του κ. Μπερλουσκόνι όσο και με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα ονόματα μεταξύ των κ.κ. Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι.

Η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του κ. Ναπολιτάνο στην ιταλική Προεδρία αρχίζει στις 18 Απριλίου, ενώ η θητεία του νυν ιταλού προέδρου λήγει στις 15 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα