Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τρόικα και τουρκικές προκλήσεις

Θέματα που έχουν να κάνουν με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και την 5η και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι (12:30) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Νέα συνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης

Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης οι δύο άνδρες θα συζητήσουν και το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στο κομμάτι της που αφορά την προετοιμασία για το Eurogroupτης Πέμπτης.

Τέλος ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θα συζητήσουν και το θέμα της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά αντίβαρο στην τουρκική προκλητικότητα. Θα συζητηθεί η προετοιμασία που έχει γίνει για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Κύπρο την Παρασκευή 7/11 και το Κάιρο την επομένη (8/11) για την συνάντηση κορυφής των τριών κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα