Συνάντηση πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης-Από μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Εκ νέου συνάντηση με τον κο Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει ο πρωθυπουργός στις 17:00 με αντικείμενο το πακέτο μέτρων 11,5 δις. €. Χθες(Τρίτη) ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος

πραγματοποίησαν ξεχωριστές συναντήσεις με το κλιμάκιο της τρόικας. Στη συνάντηση του κου Βενιζέλου με την τρόικα τέθηκαν τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεων της χώρας με τους θεσμικούς εταίρους. «Ετέθησαν τα θέματα με ευθύ τρόπο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους. Ως τότε, εκτιμάται ότι δεν πρέπει να ειπωθεί τίποτε περισσότερο διότι πρέπει η χώρα να έχει ένα ενιαίο και ισχυρό εσωτερικό μέτωπο» αναφέρεται στην άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τη λογική πως η λήψη πρόσθετων μέτρων είναι προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, τότε η πίεση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων δεν θα σταματήσει πουθενά και θα έχει πολύ μικρή σημασία η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως τα 11,5 δισ. έχουν νόημα μόνο αν σε συνδυασμό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,6% του ΑΕΠ το χρόνο, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους σε επίπεδο 120% του Α.Ε.Π. το 2020. Ήδη, όμως, η ύφεση του 2012 είναι πολύ μεγαλύτερη της προβλεφθείσας.
Χαρακτηριστικό του κλίματος, στο οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, είναι το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου εξέδωσε απάντηση σε άτυπη ενημέρωση που νωρίτερα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στην άτυπη ενημέρωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και κυρίως την υπευθυνότητά της» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα