Συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν στον τελικό του Μουντιάλ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην Βραζιλία θα συναντηθούν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες θα παραβρεθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στην τελετή λήξης, ενώ τη συνάντηση γνωστοποίησε σύμβουλος του Κρεμλίνου, ο οποίος είπε:

«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό

του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις», πρόσθεσε.

Η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμενόταν, καθώς ο Πούτιν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου για τη σύνοδο κορυφής των μεγάλων αναδυομένων χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ θα βρεθούν εκεί για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Γερμανίας στον τελικό εναντίον της Αργεντινής, όπως επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική προεδρία.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα είναι αυτός που θα παραλάβει τη «σκυτάλη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου καθώς η διοργάνωση του 2018 θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το άρθρο Συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν στον τελικό του Μουντιάλ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα