Συνάντηση Ανατολής- Δύσης στο νέο, εντυπωσιακό Λούβρο (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ένα μοναδικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, που προκάλεσε τον θαυμασμό σε όσους το παρακολούθησαν, γιόρτασε το Άμπου Ντάμπι τα εγκαίνια του νέου Μουσείου του Λούβρου.

Μετά από καθυστερήσεις χρόνων, το νέο Λούβρο ανοίγει τις πύλες του επισήμως το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο, αραβικής αρχιτεκτονικής, το οποίο θα φιλοξενεί σχεδόν χίλια έργα στη μόνιμη συλλογή του.

Το μουσείο, που «βρέχεται» στις τρεις πλευρές του από τη θάλασσα, θα στεγάζει 23 γκαλερί που φιλοξενούν 600 έργα τέχνης και άλλα

300 που έχουν δανειστεί από μουσεία της Γαλλίας.

Το μνημειώδες εγχείρημα δανείστηκε το όνομα «Μουσείο του Λούβρου» για 30 χρόνια, έναντι 520 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στα εξαιρετικά εκθέματα περιλαμβάνεται ένα πορτρέτο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό, καθώς και έργα του Βαν Γκογκ και του Πικάσο.

Φιλοξενεί όμως και άλλα σημαντικά εκθέματα αξίας, όπως ένα άγαλμα της Σφίγγας, που χρονολογείται στον 6ο αιώνα πΧ, 13 θραύσματα μιας ζωφόρου που απεικονίζει το Surah al Hashr, το 59ο κεφάλαιο του Κορανίου, αλλά και μια μαρμάρινη προτομή του Μέγα Αλέξανδρου.

Το μουσείο, που μοιάζει με πόλη, σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ, ενώ η τιμή του αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Το άρθρο Συνάντηση Ανατολής- Δύσης στο νέο, εντυπωσιακό Λούβρο (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα