Συναγερμός στη Βόρειο Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρειο Ελλάδα, όταν 49χρονος Γάλλος, ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές και ο οποίος πέρασε στην Ελλάδα από την Τουρκία, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο της Αστυνομίας φωνάζοντας κατά πληροφορίες «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»!

Το περίεργο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν μυστηριώδη Γάλλο, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει ταξίδια σε Υεμένη, Ιράκ και Ιράν, συνέβη βράδυ της Κυριακής, ενώ ο ύποπτος

παρακολουθείτο από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές.

Την σοβαρή υπόθεση για την οποία ενημερώθηκαν τα ανώτερα κλιμάκια των διωκτικών αρχών, ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί ήδη μέσω της Ιντερπόλ έχουν έρθει σε επαφή με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να φωτιστεί ο ρόλος του Γάλλου υπήκοου, αλλά και το αντικείμενο των συχνών ταξιδιών του στις χώρες, που προαναφέρθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, εναντίον του μυστηριώδους Γάλλου έχει ληφθεί από τις γαλλικές δικαστικές αρχές «μέτρο για λόγους εθνικής ασφάλειας και ειδικών ελέγχων προσώπων». Τι ακριβώς οδήγησε τους Γάλλους σ αυτό το μέτρο είναι αυτό που θέλουν να πληροφορηθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο 49χρονος, ο οποίος μπήκε στη χώρα μας από την Τουρκία αρχικά κρατήθηκε για δύο ημέρες στους Κήπους προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Ωστόσο, σε βάρος του οι αστυνομικοί σε πρώτη φάση δεν βρήκαν κάτι. ΄Όμως, περιπολικό της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες παρακολουθούσε τις κινήσεις του. Βράδυ Κυριακής, και ενώ ο Γάλλος κινούνταν στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τη συμπρωτεύουσα, αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών και τους… επιτέθηκε.
Με το όχημα του εμβόλισε το περιπολικό που τον ακολουθούσε ενώ κατά τον έλεγχο φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»).

Τελικά ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Νόμιζε ότι ήταν…κλέφτες!

Στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες!

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα».

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.

΄Όμως, τώρα αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική για να διαπιστωθεί αν ο Γάλλος έχει ή δεν έχει σχέση με τους τζιχαντιστές.

Το άρθρο Συναγερμός στη Βόρειο Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα