Συμφωνία προ των πυλών με την τρόικα

Αισιόδοξος για ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών μας εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα και «αγκάθια».
Σε σύσκεψη στο

Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των Ι. Στουρνάρα και Χρ. Σταϊκούρα, εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τον υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει, σε δήλωσή του, την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, χωρίς όμως να θέλει να δεσμευτεί για το πότε αυτές θα καταλήξουν οριστικά.
«Έχουμε φτάσει κοντά, προσπαθούμε να τελειώσουμε», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου, προσθέτοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει αν οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα.
Τα ανοικτά ζητήματα, θα συζητηθούν εκ νέου στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (17/03) με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να κλείσουμε», δήλωσε από την πλευρά του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τέσσερα ανοιχτά θέματα. Αφορούν, τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τον καθορισμό ποσοτικού στόχου απολύσεων για το 2015 στο δημόσιο αλλά και θέματα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ όπως το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα