Συμφωνία Λαβρόφ-Κέρι για τη λύση στο Ουκρανικό

Σε συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για την επιδίωξη μια διπλωματικής λύσης στην κρίση στην Ουκρανία δίνοντας ώθηση στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το είδος των μεταρρυθμίσεων που ο κ. Λαβρόφ είπε ότι χρειάζονται παρά μόνο ότι αναφέρθηκε πως θα πρέπει να επέλθουν «σε μια γενικά αποδεκτή μορφή και λαμβανομένων υπόψη των συμφερόντων όλων των περιοχών της Ουκρανίας».

Στη

δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία τους μέσα σε δύο ημέρες, ο Λαβρόφ κάλεσε επίσης τον Κέρι να χρησιμοποιήσει την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών για να προτρέψει το Κίεβο να σταματήσει τη «μαζική ανομία» εναντίον του ρωσόφωνου πληθυσμού.

«Ο Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ και ο Τζον Κέρι συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να βρουν μια λύση στην Ουκρανία μέσω μιας ταχείας συνταγματικής μεταρρύθμισης με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα