Σύλληψη τριών μελών της Αλ Κάιντα στην Ισπανία

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι συλληφθέντες μπορεί να προετοίμαζαν επιθέσεις στην Ισπανία». Το παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ, αναφορικά με τη σύλληψη τριών ανδρών που φέρονται να είναι μέλη της Αλ Κάιντα. Ο υπουργός χαρακτήρισε την επιχείρηση των αρχών ως «μία από τις σημαντικότερες» έρευνες εναντίον της Αλ Κάιντα σε διεθνές επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις άνδρες είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και δηλητήρια, είχαν εκπαιδευτεί σε πακιστανικά στρατόπεδα και είχαν ειδικευτεί στη χρήση εκρηκτικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Παΐς συνδέονται με την ισλαμική οργάνωση Λασκάρ-ε-Τάιμπα, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την επίθεση που σημειώθηκε το 2008 στο Μουμπάι της Ινδίας, από την οποία σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300.

Ο Φερνάντεθ Ντίαθ δεν διευκρίνισε την καταγωγή των συλληφθέντων, λέγοντας μόνο ότι δύο από αυτούς προέρχονται από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και εντοπίστηκαν στην επαρχία Σιουδάδ Ρεάλ, στα νότια της Μαδρίτης. Ο ένας θεωρείται πολύ σημαντικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σε διεθνές επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα