Συλλήψεις διαρρηκτών επί… το έργον

Όταν η Αστυνομία φθάνει στα σπίτια-στόχους ομάδων διαρρηκτών σχεδόν…μαζί με τους δράστες! Ή για την ακρίβεια, λίγο μετά από αυτούς και τους…περιμένει εξωτερικά, να τους εξουδετερώσει, να κατάσχει τα κλοπιμαία και να μην επιτρέψει να εξελιχθούν σε συμμορίες με διαρκή, συνεχόμενη δράση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάτι τέτοιο συνέβη και στη Νέα Ιωνία -είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά σε Αγία Παρασκευή – όπου συνελήφθησαν μέρα-μεσημέρι,  από αστυνομικούς της Άμεσης

Δράσης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 23 ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία. Οι εισβολείς σε οικία της περιοχής, έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι δράστες, αντελήφθησαν τον ερχομό του περιπολικού και επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στην ταράτσα παρακείμενης κατοικίας, από όπου όμως, δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά και έτσι η σύλληψή τους ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ότι είχαν προλάβει να αφαιρέσουν κοσμήματα και  οδηγήθηκαν  στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας για την κλοπή. Ωστόσο, από την έρευνα, που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι ίδιοι ήταν και οι δράστες  άλλης  κλοπής από οικία, η οποία είχε γίνει,  λίγο πριν, στην περιοχή των Αμπελοκήπων!

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  κοσμήματα από τις δύο διαρρήξεις και η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Δύο 24ωρα πριν από όλα αυτά τα…κινηματογραφικά, πάλι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθησαν  3 αλλοδαποί, ηλικίας 50, 35 και 29 ετών τη στιγμή που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν θύρα οικίας με τη χρήση κλειδιού τύπου «πασπαρτού» στην Αγία Παρασκευή.

«Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που αστυνομεύουν την περιοχή»,  επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους 3 κατηγορούμενους, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης». Η έρευνα, που ακολούθησε, έφερε στο φως μια πολύ οργανωμένη σπείρα,  στην κατοχή των μελών της οποίας, βρέθηκαν πολλά διαρρηκτικά εργαλεία.

Βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

Επτά κατσαβίδια, 19 κλειδιά τύπου «πασπαρτού», φακός, ζευγάρι γάντια και 3 κινητά τηλέφωνα. Και για την εξακρίβωση της σπείρας αυτής, συνεχίζεται η έρευνα, καθώς τα πολλά κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή τους ίσως… ξεκλειδώσουν κι άλλες εισβολές σε συνοικίες της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλήψεις,syllipseis