Συλλήψεις 60 μεταναστών στην Ουγγαρία για καταστροφές στο φράχτη των συνόρων

Σε συλλήψεις μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας, προχώρησαν οι ουγγρικές αρχές, με την κατηγορία τόσο της παράνομης εισόδου στη χώρα, όσο και με την κατηγορία της καταστροφής μέρους του φράχτη που έχει υψωθεί. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 60 μετανάστες, οι οποίοι με βάση τη νέα σκληρή νομοθεσία της Ουγγαρίας,

η οποία είναι σε ισχύ από χθες το βράδυ, κινδυνεύουν με πέντε χρόνια φυλάκιση.

Το γεγονός της κατασκευής του φράχτη αλλά και των συλλήψεων των μεταναστών προκάλεσε την αντίδραση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με την εκπρόσωπο του Μαγκνταλένα Μαϊκόφσκι-Τόμκιν να δηλώνει ότι η Ουγγαρία «έχει υποχρεώσεις και αυτή η νέα νομοθεσία φαίνεται ότι τις παραβιάζει. Παραβιάζει τόσο τις διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ για το καθεστώς των προσφύγων, όσο και τη νομοθεσία της ΕΕ αναφορικά με το άσυλο και επίσης αναφορικά με τις ποινικές διαδικασίες», ήταν τα λόγια της και συνέχισε προσθέτοντας:

«Θεωρώ ότι η Ουγγαρία πρέπει να σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επιτρέπει στους ανθρώπους να ζητούν άσυλο και να τους παρέχει διευκολύνσεις που να είναι κατάλληλες για τις συνθήκες τους».

Από την Ουγγρική πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκιόργκι Μπακόντι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Εξήντα άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ προξενούσαν ζημιές στον φράκτη. Η αστυνομία άρχισε σε βάρος τους ποινική διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα