Συλλαλητήριο υπό τη σκιά της τραγωδίας στη Λάρισα

Συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το οποίο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα.

Οι συμμετέχοντες όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας ανήλθαν σε 1.800, διαμαρτυρήθηκαν για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

που οδήγησε στο θάνατο των δύο φοιτητών, ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου «Αθηνά».

Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα στήνοντας συμβολικά ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι ενώ στη συνέχεια στην πλατεία Κλαυθμώνος ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ, με συναυλία μαθητών μουσικών σχολείων της Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου άνοιξαν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο που είχαν κλείσει προληπτικά με εντολή της αστυνομίας.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηράκλειου.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με βασικό σύνθημα «Φτάνει πια» ζητώντας μεταξύ άλλων να μπει τέλος στα μέτρα που οδηγούν στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα