Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στο Κίεβο

Νέα επεισόδια στην Ουκρανία μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Μάλιστα οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα σκληρές με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος για πολλές ώρες στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Κιέβου, ενώ τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση

στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε ως μια ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία Ανεξαρτησίας της πρωτεύουσας της Ουκρανίας με αντικυβερνητικά συνθήματα να ηχούν, όμως στο τέλος μετατράπηκε σε μία πολύ βίαια σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαδηλωτές φορώντας κράνη και κρατώντας ξύλα και φωτοβολίδες συγκρούστηκαν με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας γύρω από την περιοχή όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και προσπάθησαν μάλιστα να αναποδογυρίσουν τουλάχιστον ένα όχημα της αστυνομίας .

Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να διαλύσουν βίαια το πλήθος με κανόνι νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα επεισόδια έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση Γιανουκόβιτς πέρασε πολύ σκληρούς νόμους αναφορικά με τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το συνεχώς διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη μη υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα