Συγκλονίζει η 22χρονη που έχασε την όραση της από νοθευμένο ποτό στον Λαγανά (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, καθώς το πρόβλημα των νοθευμένων ποτών είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Η 22χρονη Βρετανίδα δεν θα ξεχάσει ποτέ τις διακοπές της στην Ζάκυνθο, που λίγο έλειψε να της κοστίσουν τη ζωή.

Ένα και μόνο ποτό «μπόμπα» στον Λαγανά ήταν αρκετό ώστε η Χάνα Πάουελ από το Μίντλεσμπρο να χάσει την όραση και τα νεφρά της.

Έναν χρόνο μετά μίλησε στην εφημερίδα «The Sun» για τη στιγμή που

ανακάλυψε την απώλεια της όρασής της από την κατανάλωση κοκτέιλ βότκας, νοθευμένης με μεθανόλη.

Όπως περιγράφει, το τελευταίο βράδυ των διακοπών πήγαν όλοι μαζί στα φημισμένα μπαρ του Λαγανά και στην επιστροφή έπεσε για ύπνο χωρίς να αισθάνεται άσχημα.

«Το πρωί οι φίλοι μου ήρθαν για να με ξυπνήσουν και αυτό που είδα μπροστά μου ήταν πηχτό σκοτάδι. Τους ζήτησα να ανοίξουν τις κουρτίνες και με διαβεβαίωσαν πως ήταν ήδη τραβηγμένες και ο ήλιος έμπαινε στο δωμάτιο. Κατέρρευσα. Ημουν τυφλή. Ηταν καταστροφικό».

Ο οργανισμός της υπέστη δηλητηρίαση από τη θανατηφόρα μεθανόλη και άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου μαζί με ακόμη δύο φίλους της που αρρώστησαν κι αυτοί από τη νοθευμένη βότκα, αλλά όχι τόσο σοβαρά. Εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα.

Ειδοποιήθηκαν οι γονείς της, οι οποίοι έμαθαν ότι «το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρότερο από μία δηλητηρίαση από μεθανόλη», όπως τους αποκάλυψε ο δρ Δημήτρης Γούμενος, επικεφαλής της Κλινικής Νεφρού στο νοσοκομείο. Το μοιραίο μείγμα δεν την τύφλωσε μόνο, της προκάλεσε και νεφρική ανεπάρκεια. Προκειμένου να αποφύγει τη διά βίου αιμοκάθαρση, προέβη σε μεταμόσχευση ενός νεφρού με δότρια τη μητέρα της.

«Η μητέρα μου είναι ο ήρωάς μου. Η μεταμόσχευση ήταν σωτήρια για να πάρω λίγη από τη ζωή μου πίσω» δηλώνει η ίδια με πικρία και προειδοποιεί τους συμπολίτες της να προσέχουν, για να μην γίνουν οι διακοπές ο απόλυτος εφιάλτης.

Το άρθρο Συγκλονίζει η 22χρονη που έχασε την όραση της από νοθευμένο ποτό στον Λαγανά (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα