«Σβήνουν» οι μπαταρίες και οι ελπίδες να βρεθεί το Boeing

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η αναζήτηση για τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και πλοία και αεροσκάφη συνεχίζουν σήμερα την έρευνα, με την ελπίδα ότι θα καταγραφούν νέα σήματα από το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου αεροσκάφος. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά, αφού λήγει η διάρκεια ζωής των μπαταριών του μαύρου κουτιού και αυτό σημαίνει

ότι σύντομα το σήμα που έχει ήδη εξασθενίσει θα χαθεί οριστικά.

Δέκα αεροπλάνα και 14 πλοία συνεχίζουν να αναζητούν το Boeing, το οποίο μετέφερε 239 άτομα και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

«Δεν έχουν επιβεβαιώσει νέες ακουστικές ανιχνεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες» ανέφερε σε δελτίο τύπου το Κέντρο Συντονισμού των ειδικών επιχειρήσεων αναζήτησης. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί και άλλο η περιοχή στην οποία εστιάζονται οι έρευνες.

Ένα σήμα καταγράφηκε την Πέμπτη κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ένα πολεμικό πλοίο, αλλά όπως διαπιστώθηκε ήταν άσχετο με το εξαφανισμένο Boeing.

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα, αφού όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η διάρκεια ζωής των μπαταριών που διαθέτει το μαύρο κουτί υπολογίζεται στον ένα μήνα.

Πάντως ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ- από την Κίνα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη- εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι τα σήματα που έχουν ήδη καταγραφεί προέρχονται από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι χρονικά έχουμε εισέλθει πλέον στην φάση, όπου αρχίζει να εξασθενεί το σήμα που εκπέμπεται, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σημειωθεί κάποια πρόοδος προτού σταματήσει οριστικά η εκπομπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα