Σε δημόσια διαβούλευση η ασφάλεια και η ακεραιότητα δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Σχέδιο «Κανονισμού για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» επεξεργάστηκε και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η δημιουργία του Κανονισμού αυτού προβλέπεται στο άρθρο 37 του Ν. 4070/2012 «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 82/2012).

Στόχος του Κανονισμού όπως αναφέρει το infocom.gr είναι να καθορίσει τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα

που πρέπει να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις που παρέχουν δημόσια δίκτυα επικοινωνιών ή υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών που διατίθενται στο κοινό για :

α) Την κατάλληλη διαχείριση του κινδύνου όσον αφορά στην ασφάλεια των δικτύων και υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλίζεται επίπεδο ασφάλειας ανάλογο προς τον υφιστάμενο κίνδυνο.

β) Την αποτροπή και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από περιστατικά ασφαλείας που επηρεάζουν τους χρήστες και τα διασυνδεμένα δίκτυα.

γ) Την ακεραιότητα των δικτύων τους, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια της παροχής των υπηρεσιών που διανέμονται μέσω των δικτύων αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα