Στους δρόμους οι Γάλλοι για τα σκληρά μέτρα και ο Μακρόν… ανακοινώνει χειρότερα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά την μεγάλη διαδήλωση εναντίον του νόμου Φρανσουά Ολάντ για τα εργασιακά, οργανώνεται σήμερα η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση της νέας χρονιάς από τα συνδικάτα στη Γαλλία.

Οι πολίτες, πλήρως απογοητευμένοι από τον Μακρόν, καλούν δημόσιους υπαλλήλους, μαθητές και φοιτητές να κατέβουν στους δρόμους για τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά ο οποίος καταγγέλλεται ως αμφισβήτηση

των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα κι ενώ η δημοτικότητα του προέδρου πέφτει όλο και περισσότερο, ο Μακρόν εξήγγειλε κι άλλες σκληρές μεταρρυθμίσεις για αύξηση του ΦΠΑ, για την μείωση των επιδομάτων ενοικίου αλλά και για μεταρρύθμιση ολόκληρου του δημοσίου τομέα με μειώσεις μισθών και επιδομάτων, την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και τις αργίες και την μείωση των επιδομάτων ανεργίας.

Ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου, της CGT, Philippe Martinez, δήλωσε ότι θα γίνουν διαδηλώσεις «σε πάνω από 180 σημεία σε όλη τη Γαλλία» και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα δείξουν την ισχυρή αντίδρασή τους στην κυβέρνηση Μακρόν.

Δεν ακολουθεί όμως το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της Γαλλίας, η CFDT, παρά «τον θυμό και την τεράστια απογοήτευση» απέναντι στις μεταρρυθμίσεις Μακρόν.
Το συνδικάτο CGT δεν θα διαδηλώσει στο πλευρό του νεοκομμουνιστή ηγέτη Ζαν Λυλ Μελανσόν, ο οποίος κατήγγειλε τον Μακρόν για «κοινωνικό πραξικόπημα.

Το CGT θα διαδηλώσει μόνο του στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Μελανσόν θα διαδηλώσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μέτωπο εναντίον των μεταρρυθμίσεων Μακρόν.
Όπως γράφει η Liberation, ο Εμανουέλ Μακρόν αντί να προσπαθεί να περιορίσει τις αντιδράσεις στην σκληρή μεταρρύθμιση για τα εργασιακά, επέλεξε, αντίθετα, να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα.

Την Δευτέρα, από την Τουλούζη, ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε τους μεγάλους άξονες της μεταρρύθμισής του για την επιδότηση ενοικίου και ΕΦΚΑ. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Εντουάρ Φιλίπ έδινε λεπτομέρειες από την μεταρρύθμιση που ετοιμάζεται «σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Η κυβέρνηση έκανε επίδειξη «ηρεμίας» και προετοιμάζει ήδη τα μέτρα που έρχονται, μετά τα εργασιακά», γράφει η εφημερίδα.

Το άρθρο Στους δρόμους οι Γάλλοι για τα σκληρά μέτρα και ο Μακρόν… ανακοινώνει χειρότερα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα