Στους 98 οι νεκροί από τον τυφώνα Σάντι

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Σάντι στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 98, εκ των οποίων 40 στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των νεκρών στο Στάτεν Άιλαντ, δύο αδέλφια ηλικίας 2 και 4 ετών

που πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητο της μητέρας τους στο οποίο επέβαιναν, παρασύρθηκε από τα νερά. Τα πτώματά τους βρέθηκαν χθες το ένα κοντά στο άλλο σε μια ελώδη περιοχή.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αντιδράσεις από τους πληγέντες, οι οποίοι κάνουν λόγο για καθυστέρηση βοήθειας εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Μας ξέχασαν», λέει η 42χρονη Τερέζα Κόνορ προσθέτοντας ότι η γειτονιά της στο Στάτεν Αιλαντ «καταστράφηκε».

 Αντιδράσεις προκαλεί και η απόφαση του δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ να πραγματοποιηθεί στην πόλη ο προγραμματισμένος για την Κυριακή, μεγαλύτερος μαραθώνιος του κόσμου.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η αθλητική αυτή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 40.000 δρομείς, δεν θα αποτελέσει αιτία να στερηθούν πόρους τα θύματα του κυκλώνα.

«Αν πάρουν έστω κι ένα μέλος συνεργείου από το Στάτεν Αιλαντ για τον μαραθώνιο, θα ουρλιάξω», έγραψε στο Twitter ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Όντο. «Αυτή τη στιγμή έχουμε εδώ ανθρώπους χωρίς σπίτι και χωρίς ελπίδα», πρόσθεσε.

Ο τυφώνας Σάντι αποτελεί την πιο δαπανηρή καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στις ΗΠΑ, με το οικονομικό κόστος από τις ζημιές να είναι τεράστιο.

Σύμφωνα με την εταιρία «Eqecat» που ειδικεύεται στην εκτίμηση καταστροφών, ο τυφώνας Σάντι προκάλεσε ζημιές ύψους 70 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα