Στους 171 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρωσία

Στους 171 νεκρούς έφτασαν συνολικά τα θύματα από τις φονικές πλημμύρες, που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχές στη Μαύρη Θάλασσα. Αναφορικά με την υπόθεση, που «βύθισε» τη Ρωσία στο πένθος, ο πρόεδρος του κράτους, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει διατάξει έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών, σε περίπτωση που αξιωματούχοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Τα περισσότερα θύματα ήταν κάτοικοι της πόλης Κριμσκ, που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, όταν ξεκίνησαν οι πλημμύρες-χωρίς να έχουν πάρει καμία προειδοποίηση

από τις αρχές, ενώ οι βροχές μαίνονταν στην περιφέρεια για αρκετές εβδομάδες.
Η περιοχή του Κριμσκ έχει αρχίσει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ έφτασαν στους κατοίκους που πλήγηκαν τα πρώτα ποσά κρατικής ενίσχυσης. Παράλληλα, το κοντινό λιμάνι επαναλειτουργεί και ο σιδηρόδρομος της περιφέρειας, που είχε παραλύσει, ξεκίνησε πάλι να εκτελεί δρομολόγια τα δρομολόγια.


Τηλεγραφήματα συμπαράστασης από τον Αντώνη Σαμαρά

Τη λύπη του για τα θύματα των πλημμυρών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία εξέφρασε με τηλεγραφήματά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. «Με μεγάλη μου λύπη, πληροφορήθηκα τα τραγικά συμβάντα στην περιοχή του Κρασνοντάρ στη Νότιο Ρωσία, όπου οι πλημμύρες προκάλεσαν την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών και μεγάλες υλικές καταστροφές», αναφέρει ο κ. Σαμαράς στα τηλεγραφήματά του προς το ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό της χώραςμ Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ακόμη, εκ μέρους της ελληνικής ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού ο πρωθυπουργός εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τονίζει ότι «όλοι οι Έλληνες συμπάσχουμε με την οδύνη τους, καθώς και με το δράμα των χιλιάδων πληγέντων του φίλου Ρωσικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα