Στους 120 οι νεκροί στη Συρία από συγκρούσεις και βομβαρδισμούς

Συνεχίζονται στη Συρία οι συγκρούσεις και βομβαρδισμοί με αποτέλεσμα οι νεκροί να έχουν φτάσει στους 120, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η σημερινή ημέρα ήταν από τις πιο αιματηρές στη χώρα μετά την θεωρητική εφαρμογή της εκεχειρίας, στις 12 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 66 πολίτες, 43 στρατιώτες, πέντε αντάρτες και άλλα πέντε άτομα η ταυτότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με την οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, το συριακό υπουργείο

Άμυνας χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του «προδότη» τον πιλότο ο οποίος προσγειώθηκε με ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-21 στην Ιορδανία, όπου του παραχωρήθηκε πολιτικό άσυλο, και σημείωσε ότι απαιτεί να επιστραφεί το αεροσκάφος στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο πιλότος θεωρείται ότι λιποτάκτησε εν ώρα υπηρεσίας, πρόδωσε τη χώρα του και τη στρατιωτική του τιμή ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με την ιορδανική πλευρά για να επιστραφεί το αεροπλάνο.

Απαραίτητη κρίνει η Μόσχα την αποχώρηση του Άσαντ για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μια λύση που προϋποθέτει την αποχώρηση του Ασαντ είναι ανεφάρμοστη, προσθέτοντας πως δεν θεωρεί ότι ο Ασαντ θα καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και εκτιμά ότι η πλειοψηφία συνεχίζει να τον υποστηρίζει μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα