Στουρνάρας: Όλα ανοιχτά με την τρόικα

«Όλα είναι ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο «Βήμα», κάτι που είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την αισιόδοξη διαβεβαίωσή του από τις Βρυξέλλες ότι «η τρόικα επιστρέφει και το Μάιο θα έχουμε τα λεφτά».

Η μεταστροφή αυτή ίσως να οφείλεται

στο ότι ενώ τα ανοικτά θέματα είναι πολλά και κρίσιμα το Eurogroup «έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό» της Αθήνας για συμφωνία μέχρι την Κυριακή, ο Σόιμπλε εμφανίζεται ανένδοτος ως προς την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων και η κυβέρνηση εν όψει εκλογών αρνείται κατηγορηματικά να υποκύψει για άλλη μια φορά στις απαιτήσεις των δανειστών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου πάντως, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί εμφανίστηκε βέβαιος πως ως την Κυριακή θα έχει επέλθει συμφωνία με την τρόικα.

Εξάλλου, αυτή τη στιγμή, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο κ. Στουρνάρας προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα