Στουρνάρας: Είμαι πολύ αισιόδοξος...

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση και σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC δηλώνει ότι «η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων».

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο

δυνατό. Οι όροι φαίνεται ότι ικανοποιούνται και κατά συνέπεια αναμένουμε την αποδέσμευση της δόσης έως τα τέλη του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας στο αμερικανικό δίκτυο.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων, επισήμανε: «Εξήγησα τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και γι' αυτό δεν επιθυμούμε τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας. Ακούσατε, πιστεύω, τον πρόεδρο του Eurogroup να κάνει αναφορά σε αυτό. Η τρόικα επιστρέφει, πράγματι, στην Αθήνα και μπορούμε να εργασθούμε από κοινού για την επίτευξη λύσης».

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κατά συνέπεια περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές, η οποία, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2010, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό», κατέληξε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα