Στουρνάρας: Δεν πιστεύω στο δίλημμα «τώρα ή ποτέ» για το χρέος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να κλείσει μια συμφωνία με τους δανειστές

ενώ αναφορικά με το χρέος τόνισε «Δεν πιστεύω σε θεωρίες τώρα ή ποτέ’ όμως είναι η αλήθεια είναι πως σε αυτή την περίπτωση ισχύει το ‘νωρίτερο το καλύτερο». Παράλληλα προέβλεψε ότι αναφορικά με το χρέος δεν θα υπάρχουν ριζικά μέτρα ελάφρυνσης καθώς όπως σημείωσε βρίσκεται -το χρέος- «πολύ κοντά στα επίπεδα διατηρησιμότητάς του». Σε ότι αφορά στο ΔΝΤ επεσήμανε πως το Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ερώτηση αν το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό ζήτημα ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να συνδέσει τα δύο θέματα λέγοντας «Η ατζέντα για την Ελλάδα έχει κλείσει. Οι οικονομικές εξελίξεις είναι καλύτερες τόσο σε μακροοικονομικό επίπεδο όσο και σε δημοσιονομικό, οπότε μην τα μπερδεύουμε».

Επιπρόσθετα σε ότι αφορά στις τράπεζες και στην διαχείριση των κόκκινων δανείων, σημείωσε πω η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων συνιστά πρώτη προτεραιότητα. Επιπλέον ερωτώμενος για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών απάντησε ότι στην οικονομία πρώτα βελτιώνονται τα νούμερα και μετά αυτό γίνεται αισθητό στις τσέπες μας.

Ενώ σε ότι αφοράς στις σχέσεις του με την κυβέρνηση τις χαρακτήρισε ως «καλύτερες από ποτέ».

Το άρθρο Στουρνάρας: Δεν πιστεύω στο δίλημμα «τώρα ή ποτέ» για το χρέος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα