Στουρνάρας: Δε θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το Λουξεμβούργο, επισημαίνοντας παράλληλα πως «το δημοσιονομικό κενό για το 2014 δεν είναι σημαντικό» υπολογίζοντάς το γύρω στα 5 δισ. ευρώ.

Για την επόμενη διετία σημείωσε πως «το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας ανέρχεται

γύρω στα 10,5 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εξετάζονται όλες οι επιλογές γύρω από την κάλυψη του κενού, ενώ σχετική απόφαση αναμένεται στα τέλη του Δεκεμβρίου».

Εξάλλου, νωρίτερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Ασμουσεν δήλωσε ότι «το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το δεύτερο μισό του 2014 τοποθετείται στα 5 με 6 δισ. ευρώ».

Επίσης ο Άσμουσεν διαμήνυσε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να μετακυλήσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα, καθώς αυτό θα παραβίαζε τον περιορισμό περί χρηματοδότησης κυβερνήσεων».

Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις ο κ. Στουρνάρας είπε πως «όλες οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι το κενό θα καλυφθεί είτε με μετακύληση ομολόγων, είτε με ισοδύναμο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα