Στοπ στις επιστροφές φόρου με “άνωθεν εντολή”

Τα έσοδα έχουν μείνει πίσω, η φορολογική διοίκηση και το υπουργείο Οικονομικών για μια ακόμα φορά δεν προγραμματίζουν σωστά και το αποτέλεσμα είναι να την πληρώνει πάντα ο πολίτης και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πολυφορολογούμενος πολίτης. Αφού λοιπόν τα έσοδα παρουσιάζουν καθυστέρηση τι μπορούμε να κάνουμε; σκέφτηκαν οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών και φυσικά έδωσαν μόνοι τους την απάντηση. Σταματάμε να πληρώνουμε, δεν δίνουμε τις επιστροφές φόρου… και όλα καλά.

Μπράβο, θα μπορούσε να πει κάποιος έδωσαν λύση.

Αλλά λύση με τα λεφτά που ανήκουν σε άλλους και όχι στο κράτος, το οποίο τα παρακρατά. Μάταια χιλιάδες πολίτες περιμένουν αυτή την επιστροφή φόρου για να δώσουν μια ανάσα στις υποχρεώσεις τους. Οι «εγκέφαλοι» που δεν την πληρώνουν ποτέ έχουν άλλα σχέδια τα οποία δεν τόλμησαν να τα κοινοποιήσουν στους εφοριακούς με κάποιο επίσημο ή έγγραφο ή απόφαση, αλλά με άτυπη ενημέρωση, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα Fm, αποκάλυψε ότι «έχει δοθεί άνωθεν εντολή».

Ο κ. Αλεξιάδης άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την απόφαση αυτή του ΥΠΟΙΚ. Η συγκεκριμένη απόφαση -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Αλεξιάδη- κοινοποιήθηκε ατύπως τις τελευταίες ημέρες στους εφοριακούς και όχι με κάποιο επίσημο έγγραφο, όπως ο ίδιος είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα