Στον τελικό η Ισπανία

Η Ισπανία ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια του πρώτου ημιτελικού του Euro, καθώς μετά από 120 λεπτά διάρκειας παιχνιδιού και διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Πορτογαλία, ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Ο ημιτελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες έμεινε επί 120 λεπτά στο 0-0 και οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τους «φούριας ρόχας» να είναι πιο ψύχραιμοι και να επικρατούν με 4-2, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης

μεταξύ της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Η ομάδα του ντελ Μπόσκε ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς χάνοντας στο 9’ ευκαιρία με τον Αρμπελόα, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή, ενώ και στο 29’ ο Ινιέστα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Πορτογάλοι με τη σειρά τους απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 31’ με όμορφο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο το οποίο κατέληξε εκτός εστίας.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποια πολύ σημαντική φάση, με τους Πορτογάλους να ισορροπούν το παιχνίδι και να χάνουν την ευκαιρία να κλέψουν την νίκη, όταν έφυγαν 4 με 2 στην κόντρα, ο Μεϊρέλες έδωσε την μπάλα στον Ρονάλντο το σουτ του οποίου δε βρήκε στόχο, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο έξτρα 30λεπτο οι «φούριας ρόχας» μπήκαν δυνατά καθώς σε δύο λεπτά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 104’ αρχικά ο Ινιέστα αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πατρίτσιο να… κατεβάζει ρολά, ενώ το φάουλ του Ράμος στο 105, πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η αναμέτρηση έμεινε στο 0-0 και οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου οι παίκτες της Ισπανίας αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, και με την τελευταία εύστοχη εκτέλεση του Φάμπρεγας πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Διαδικασία των πέναλτι:

Πρώτο πέναλτι: Τσάμπι Αλόνσο- απέκρουσε ο Ρουί Πατρίτσιο 0-0
Πρώτο πέναλτι: Μουτίνιο-απέκρουσε ο Κασίγιας 0-0
Δεύτερο πέναλτι: Ινιέστα- γκολ 1-0
Δεύτερο πέναλτι: Πέπε – γκολ 1-1
Τρίτο πέναλτι: Πικέ – γκολ 2-1
Τρίτο πέναλτι: Νάνι – γκολ 2-2
Τέταρτο πέναλτι: Ράμος – γκολ 3-2
Τέταρτο πέναλτι: Μπρούνο Άλβες – δοκάρι 3-2
Πέμπτο πέναλτι: Φάμπρεγκας – γκολ 4-2.
Πέμπτο πέναλτι: Κριστιάνο – δεν χρειάστηκε να εκτελέσει

Keywords
Τυχαία Θέματα