Ντελ Μπόσκε:«Η άμυνα μας λειτούργησε εξαιρετικά»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, απέδωσε τα εύσημα στην προσπάθεια των παικτών του μετά τη νίκη 4-2 επί της Πορτογαλίας στα πέναλτι και την πρόκριση στον τελικό του Euro.

«Οι παίκτες μου έκαναν εντυπωσιακή προσπάθεια και ήταν ακόμα πιο καλοί στην παράταση. Ήταν ένα παιχνίδι που ελέγχαμε, ίσως σε αργό ρυθμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που περάσαμε στον τελικό», τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε για τη διαδικασία των πέναλτι: «Αποφασίσαμε να επιλέξουμε τους παίκτες που είχαν τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Σεσκ
μου ζήτησε να εκτελέσει το 5ο πέναλτι. Εγώ του είπα το 2ο, αλλά αυτός επέμενε».

Για την εντυπωσιακή εκτέλεση του Σέρχιο Ράμος, είπε: «Του είχα μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο τερματοφύλακας θα πέσει σε μια γωνία και έτσι ο Ράμος το εκτέλεσε πολύ καλά».

Μιλώντας για την αμυντική λειτουργία της Ισπανίας, τόνισε: «Η ομάδα ήταν εξαιρετική αμυντικά. Ο Ζόρντι (σ.σ. Αλμπα), ο Αλβάρο (Αρμπελόα), οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, οι δύο αμυντικοί μέσοι, αλλά και στη συνέχεια ο Χέσους (σ.σ. Νάβας) και ο Πέδρο μας βοήθησαν».

Για τον τελικό, απέφυγε να εκδηλώσει προτίμηση για ποιον αντίπαλο προτιμά και αρκέστηκε να πει: «Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον τελικό».
Keywords
Τυχαία Θέματα