Στον εισαγγελέα σήμερα ο Πελεγρίνης

Ενώ η απεργία διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζεται, ανοίγει σήμερα η Νομική Σχολή του Ιδρύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, ενώ τις πύλες του ανοίγει εκτός απροόπτου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Εν τω μεταξύ, ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Θεοδόσης Πελεγρίνης καλείται σήμερα, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος, ενώπιον του εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για τη μη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος του πρύτανη για να του ασκήσει ποινική δίωξη ή αν ο φάκελος θα τεθεί στο αρχείο.

Η κλήση γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα