Στον εισαγγελέα οι βομβιστές της Λάρισας

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι δυο ύποπτοι, ηλικίας 39 και 44 ετών, για την βομβιστική επίθεση στη Λάρισα, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της έκρηξης και των διακεκριμένων φθορών, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, κατά συναυτουργία.

Σημειώνεται, πως στην πολυκατοικία, που τοποθετήθηκε η βόμβα, μένει η εισαγγελέας που έχει χειριστεί, μεταξύ άλλων, τις υποθέσεις της απόδρασης Βλαστού και της πρόσφατης απόδρασης των 11 κρατουμένων από τα Τρίκαλα.

Μάλιστα,

η αστυνομία Λάρισας διενεργεί προανάκριση για τη συμμετοχή τρίτου ατόμου στην έκρηξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες έφθασαν από την Αθήνα στη Λάρισα προχθές τα ξημερώματα και ο 44χρονος τοποθέτησε στη ράμπα εισόδου υπόγειου παρκινγκ της πολυκατοικίας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από ποσότητα εκρηκτικής ύλης, άνω των 5 κιλών, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδας, την οποία πυροδότησε με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσε φθορές σε καταστήματα, οικίες και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου, σε ακτίνα 150 μέτρων περίπου.

Υπέστησαν ζημιές πάνω από 30 διαμερίσματα, 10 καταστήματα και 16 οχήματα, ενώ η καταμέτρηση των ζημιών συνεχίζεται. Όσον αφορά τον 39χρονο, αυτός δεν πρόλαβε να πάει στο σημείο τοποθέτησης και πυροδότησης των εκρηκτικών, επειδή έγινε αντιληπτός από περίοικο. Στην συνέχεια, εντοπίσθηκε μετά την έκρηξη, από τους αστυνομικούς κοντά στο σημείο, προσήχθη ως ύποπτος αρχικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και στη συνέχεια συνελήφθη.

Στην ευρύτερη περιοχή από το σημείο της έκρηξης βρέθηκε σταθμευμένο και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 44χρονου, με το οποίο οι δράστες ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Λάρισα, μεταφέροντας τα εκρηκτικά επιμελώς κρυμμένα σε ηχείο!

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή Λάρισας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα