Ο Δαυίδ συγκρούεται με τον Γολιάθ

16:17 22/7/2013 - Πηγή: E-Typos



Ένα διαβαθμισμένο βίντεο που απεικονίζει την επίθεση και εμβολισμό ενός αεροσκάφους τακτικών μεταφορών C-160 Transall της Luftwaffe από ένα αερόχημα Heron που επιχειρούν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη της γνωστής γερμανικής εφημερίδας Bild.
Το βίντεο έχει ληφθεί από την κάμερα του αεροχήματος και το περιστατικό έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση Mazar-e-Sharif στο Βόρειο Αφγανιστάν στις 27 Μαρτίου 2010. Για ευνόητους όμως λόγους κρατήθηκε μυστικό μέχρι σήμερα.Το αερόχημα Heron παρουσιάζεται να εκτελεί
νυκτερινή προσγείωση στο Mazar-e-Sharif και να τροχοδρομεί στην πίστα. Καθώς όμως δύο υπόλογοι το αναμένουν προκειμένου να εκτελέσουν τις προβλεπόμενες εργασίες για τη στάθμευση, το αερόχημα επιταχύνει και εμφανώς εκτός ελέγχου κατευθύνεται προς αεροσκάφος τακτικών μεταφορών C-160 Transall που ήταν επίσης σταθμευμένο στην πίστα και το εμβολίζει προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο αεροσκάφος.
Μάλιστα, οι δύο υπόλογοι διακρίνονται να τρέχουν να ξεφύγουν από το «τρελό» αερόχημα. «Το περιστατικό θα μπορούσε να ήταν απείρως σοβαρότερο αν γινόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας που υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία στην αεροπορική βάση», σημείωσε εκπρόσωπος του γερμανικού Στρατού.Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Bild το ατύχημα έλαβε χώρα λόγω ανθρώπινου λάθους. Ο χειριστής του αεροχήματος, χαμηλόβαθμος αξιωματικός κατά την Bild, ήταν πολύ αγχωμένος και κατά λάθος έθεσε σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα εκκίνησης και τροχοδρόμησης χωρίς όμως στη συνέχεια να μπορεί να διακόψει την ακολουθία.
Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η Γερμανία ανέθεσε χρονομερισματική σύμβαση (leasing) ύψους 110 εκατ. ευρώ, με αρχική διάρκεια ενός έτους, στη γερμανική Rheinmetall για τρία αεροχήματα Heron κατασκευής της ισραηλινής IAI και δύο σταθμούς εδάφους.
Το σχετικό άρθρο της Bild μαζί με το διαβαθμισμένο βίντεο και φωτογραφίες από το Heron σε «στενή επαφή» με το C-160 Transall, μπορούν να διαβάσουν οι γερμανομαθείς στον σύνδεσμο: http://www.bild.de/politik/inland/drohne/bundeswehr-drohne-kracht-in-transall-31200266.bild.html

​Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/
Keywords
Τυχαία Θέματα