Στο στόχαστρο του Economist κυβέρνηση-τρόικα

«Καρφιά» και ειρωνίες πετάει ο Economist στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος αναφέρεται στην πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Το οικονομικό περιοδικό αναφέρει για τους εκπροσώπους των δανειστών: «Το σκηνικό είναι γνωστό: Γεροδεμένοι Έλληνες σωματοφύλακες φρουρούν ένα τρίο από ξένους γραφειοκράτες στο υπουργείο

Οικονομικών από την πίσω πόρτα, προκειμένου να αποφύγουν μια συγκέντρωση διαδηλωτών κατά της λιτότητας, οι οποίοι φωνάζουν "Τρόικα γύρνα σπίτι"».

«Ώρες αργότερα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας σφίγγοντας τα χείλη γυρίζουν στο ξενοδοχείο τους, ενώ οι αξιωματούχοι του υπουργείου παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή: Ηρωική ελληνική αντίσταση στις "υπερβολικές" απαιτήσεις των δανειστών της χώρας», σχολιάζεται στο δημοσίευμα, που αναφέρει ότι πέρασαν 6 μήνες διαβουλεύσεων, όμως ακόμη δεν έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην απελευθέρωση της αγοράς για το φρέσκο γάλα και την δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πωλούν φάρμακα χωρίς συνταγή, ο Economist δηλώνι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι όμηρος των συμφερόντων, κάτι που θα πρέπει να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Οι ευρωεκλογές τον Μάιο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα δείξουν πόσο δημοφιλής είναι ο Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους του. Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ήδη κοιτά την προεδρική ψήφο τον επόμενο Μάρτιο, όταν ο κ. Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εθνικές εκλογές εάν το Κοινοβούλιο αποτύχει να εκλέξει έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σχολιάζεται και σημειώνεται ότι με τον κυβερνητικό συνασπισμό να βρίσκεται 30 ψήφους πίσω από την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου, «η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έρθει σε αυτό το σημείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα