Στο ΣτΕ για τον Εθνικό Κήπο και τις εργασίες που προγραμματίζει ο δήμος

Την άμεση παύση των κηπευτικών έργων του δήμου Αθηναίων, στον Εθνικό κήπο, ζητάνε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου καθώς και 10 Αθηναίοι πολίτες.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της εταιρείας είναι να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 26.9.2013 απόφαση του Δήμου Αθηναίων με την οποία εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την κηποτεχνική διαμόρφωση οκτώ σημείων του Εθνικού κήπου.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση οκτώ σημείων του Εθνικού

κήπου και η χρηματοδότηση των νέων φυτευμάτων από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης «ΝΕΟΝ».

Επιπλέον, από το Δήμο Αθηναίων έχει εγκριθεί το αίτημα του εν λόγω Οργανισμού για την οργάνωση το 2014 έκθεσης σύγχρονης τέχνης μέσα στον Εθνικό κήπο, η μελέτη της οποίας έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του εθνικού κήπου.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου «με την έναρξη των έργων, όπως είναι η διάνοιξη και διαπλάτυνση οδών, η κοπή και το κλάδεμα δένδρων, η αφαίρεση θάμνων, η εγκατάσταση εργοταξίου, κ.λπ., θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη ή βλάβη που δύσκολα θα μπορέσει να επανορθωθεί στη φυτική βλάστηση του Εθνικού κήπου, ενώ θα προκληθούν δυσμενείς επιπτώσεις και στα ζώα που διαβιώνουν στο Εθνικό κήπο, με τα έργα να επιφέρουν αλλοιώσεις και στο οικοσύστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα