Στο ΣτΕ για Κεντρική Μονάδα Βιολογικού και Χημικού Καθαρισμού στον Ασωπό

Συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Απριλίου, μετά από πολλές αναβολές, το Ε τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων των περιοχών Χαλκουτσίου, Σκάλας Ωρωπού, Νέων Παλατίων και Δήλεσι, κατά τεσσάρων υπουργών για την παράληψη οφειλόμενης ενέργειας, να κατασκευαστεί στη λεκάνη του Ασωπού, η Κεντρική Μονάδα Βιολογικού και Χημικού Καθαρισμού, για τις Βιομηχανίες των περιοχών Οινοφύτων-Σχηματαρίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Συντονιστική Επιτροπή Ασωπού και στην Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης, που συγκέντρωσαν τις υπογραφές

των ογδόντα πέντε κατοίκων των πιο πάνω περιοχών και με δικηγόρο τον Μάριο Χαϊνταρλή, Επίκουρο Καθηγητή Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσέφυγαν στο ΣτΕ, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Ασωπό οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα, ο κατάλληλος Ελεγκτικός Μηχανισμός, για να ελέγξει αποτελεσματικά... τις 1.000 επιμέρους βιομηχανίες της περιοχής.

Η υπόθεση δικαζόταν, αρχικά, στις 12 Οκτωβρίου 2011, αναβλήθηκε, οίκοθεν, για τις 4 Απριλίου 2012, εν συνεχεία για τις 21 Νοεμβρίου 2012, για τις 23 Οκτωβρίου 2013 και μετά για 12 Μαρτίου 2014. Παραθέτουμε το κείμενο της αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα