Στο ΣΕΦ ο τίτλος

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και δεν είπε ακόμα την τελευταία του κουβέντα, αποδεικνύοντας πως έχει καρδιά πρωταθλητή, στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ της Α1. Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω την κακή εμφάνιση στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, πλήρωσαν… με το ίδιο νόμισμα τον Ολυμπιακό

(ριμπάουντ, ενέργεια στο παιχνίδι-κυρίως στην τελευταία περίοδο), επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με 84-74 των «ερυθρολεύκων», ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2 και θα πάνε πλέον να υπερασπιστούν το «στέμμα» τους σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ το ερχόμενο Σάββατο (19:00).

Οι παλιοσειρές έβγαλαν… τα κάστανα από τη φωτιά, με τους Μπατίστ και Διαμαντίδη να θυμίζουν κάτι από τον παλιό καλό καιρό. Ο Αμερικανός με 23 πόντους και ο «3D» με 15, έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους και χάρισαν στην ομάδα τους την νίκη, και την πιθανότητα να διεκδικήσουν το Σάββατο σε πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ το πρωτάθλημα. Τρομερή "δουλειά" από Καϊμακόγλου και Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι με 12 πόντους ώθησαν το «τριφύλλι» στη μεγάλη νίκη.

Από την άλλη, η ομάδα του Ολυμπιακού έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό της αναμέτρησης, ήταν μπροστά στο σκορ από την έναρξη μέχρι και την αρχή της τέταρτης περιόδου, ξέφυγε ακόμα και με +11 (17-28), και λίγο έλειψε να κάνει το διπλό και να πανηγυρίσει τον τίτλο στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς τα… έχασε στην τελευταία περίοδο, δε μπόρεσε να περιορίσει τους Μπατίστ και Διαμαντίδη, έχασε κρίσιμα ριμπάουντ και στην επίθεση τα περίμενε όλα από τον Έισι Λο, ο οποίος μαζί με τον Πέρο Άντιτς ήταν οι μόνοι που τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς πέτυχαν 16 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Το πρωτάθλημα πλέον θα κριθεί το Σάββατο στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να έχει μικρό προβάδισμα λόγω έδρας και τους «πράσινους» να έχουν με το μέρος τους τη ψυχολογία και να ψάχνουν το τρόπαιο στο Φαληρικό στάδιο.

Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 14-19, 36-38, 55-58, 84-74

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 23, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15 (3), Βουγιούκας 3, Καλάθης 7 (1), Σμιθ 7 (1), Καϊμακόγλου 12 (1), Γιασικεβίτσιους 12 (1)

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 16 (1), Άντιτς 11 (3), Σπανούλης 8 (1), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης, Σλούκας

Keywords
Τυχαία Θέματα