«Στο πόδι» οι Αρχές για τον κίνδυνο λαθροϋλοτομίας

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην προσπάθεια ελέγχου της λαθροϋλοτομίας, όμως, η απειλή για το φυσικό πλούτο της χώρας από την παράνομη κοπή δέντρων παραμένει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι πρώτοι επτά μήνες του 2013 δείχνουν μια τάση συρρίκνωσης του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας σε σχέση με το 2012, που είχε λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Στο ΥΠΕΚΑ δίνουμε έμφαση στην προστασία των

δασών. Μέσα στο 2013 κάναμε πιο αυστηρές τις ποινές για τα αδικήματα της λαθροϋλοτομίας και αυξήσαμε τους ελέγχους. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία των υπηρεσιών, η προσπάθεια αυτή έχει αποτελέσματα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας: «Η Πολιτεία προασπίζει το δασικό μας πλούτο. Θα συνεχίσουμε και στο επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ορεινών κυρίως περιοχών, για τους οποίους προβλέπουμε διάθεση καυσόξυλων σύμφωνα με τη νομοθεσία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο, φέτος, έχουν κατατεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες 1.206 μηνύσεις, ενώ κατασχέθηκαν 5.196,56 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων.

Διαβάστε περισσότερα στο greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα