Άφαντη στις λίστες της Interpol η μικρή Μαρία

Όπως ανακοίνωσαν στην ΕΛΑΣ οι κεντρικές υπηρεσίες της Interpol, κανέναν από τα αναζητούμενα παιδιά στην παγκόσμια λίστα της δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την Μαρία, που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι η μικρή να βρέθηκε στα χέρια των Ρομά μετά την εξάρθρωση κυκλώματος

παράνομων υιοθεσιών μέσω Βουλγαρίας την περίοδο 2008 - 2010 ή να έχει «διακινηθεί» μεταξύ Ρομά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με έγγραφα των βουλγαρικών αρχών, τα κυκλώματα υιοθεσίας δρουν ολοένα πιο συχνά μετά και το άνοιγμα των συνόρων με τη γειτονική χώρα λόγω της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αστυνομικοί διερευνούν ακόμη την υπόθεση ληστείας τον Νοέμβριο του 1999 με πρωταγωνιστή τον 39χρονο αθίγγανο που εμφανίσθηκε ως πατέρας του παιδιού και θύμα του έναν ταχυδρόμο στην κεντρική Ελλάδα.

Το έγγραφο της Intepol βασίσθηκε στη σύγκριση του DNA της Μαρίας με λίστα DNA για περίπου 610 αγνοούμενα πρόσωπα παγκοσμίως (ανάμεσά τους και 61 παιδιά σε ηλικία που ταιριάζει με το κοριτσάκι από τα Φάρσαλα) που έχει στη διάθεσή της η Διεθνής Αστυνομία.

Στη σχετική καταγραφή της Interpol δεν προσδιορίζεται εθνικότητα ή όνομα για το κορίτσι, δείγμα της ασάφειας που υπάρχει ακόμη στις διωκτικές αρχές για την προέλευση της μικρής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., το κοριτσάκι θα εξετάσει και ειδικός ανθρωπολόγος-ιατροδικαστής ο οποίος πολλές φορές υποβοηθά τις έρευνες των διωκτικών Αρχών προκειμένου να προσδιορισθεί η χώρα προέλευσης ενός ατόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα