Στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο δήμαρχος Αθηνών

Στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Βιώσιμη Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην πόλη Νάντη της Γαλλίας, συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στον δήμαρχο Αθηναίων δόθηκε η ευκαιρία, να παρουσιάσει τον τρόπο που λειτουργεί η πόλη της Αθήνας, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και

παράλληλα να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσιστικής βίας.

«Προτάσσουμε την υπεράσπιση της ισότητας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και τον ευρύτερο διάλογο» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την ανάγκη «εφαρμογής της υπάρχουσας νομολογίας, τον πολιτισμό και την παιδεία, τον διάλογο μεταξύ όλων όσοι ανήκουν σε ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Τόξο, για να υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της εποχής μας που αποτελούν μια άμεση απειλή για τη Δημοκρατία αλλά και την Ισότητα».

Με συνεντεύξεις του στο τρίτο κανάλι της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης TF3 και στον ραδιοφωνικό σταθμό Euradio Nantes, ο κ. Καμίνης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος των πόλεων και κυρίως της Αθήνας στην αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης έχει καταστεί καθοριστικός, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει κάθε ισχυρό τοπικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, στην αναχαίτιση των φαινομένων ακραίας, ρατσιστικής και αντικοινοβουλευτικής έκφρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα