Στο “νήμα” θα κριθεί η ανεξαρτησία της Σκωτίας

Στο «νήμα» όπως φαίνεται θα κριθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί αναποφάσιστοι οι οποίοι ενδεχομένως να πάρουν την απόφασή τους τη στιγμή που θα πάνε να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση το 53% των Σκοτσέζων ψηφοφόρων σκοπεύουν να ψηφίσουν «όχι» στην έξοδο της Σκοτίας από το Ηνωμένο

Βασίλειο,. Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Record, έδειξε ότι το 47% των ψηφοφόρων που θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας, με ερώτημα την ανεξαρτησία της Σκοτίας, σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της διάσπασης.

Αυτοί όμως που αναμένεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι είναι οι αναποφάσιστοι που αποτελούν το 10% των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι ως προς την τελική τους επιλογή.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να πειστούν οι Σκωτσέζοι και να παραμείνουν υπό Βρετανική κυριαρχία οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας μετέβησαν στη Σκωτία. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο ηγέτης των εργατικών Έντ Μίλιμπαντ περιοδεύουν στη Σκοτία και τάσσονται κατά της διάσπασης.

Ενδεικτική ήταν η απάντηση του κ. Κάμερον σε ερώτηση για το αν οι Συντηρητικοί μπορούν να επωφεληθούν από τυχόν απόσχιση της Σκοτίας, δεδομένου ότι εκλέγουν μόνο έναν βουλευτή: «Αγαπώ τη χώρα μου περισσότερο από το κόμμα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα